Naturlig eller ikke naturlig - Det er ikke valget

Debatten om Naturvin er preget av store følelser og like store misforståelser. En av kildene til kontroversene rundt ”naturvinene” er at ingen helt vet hva naturvin er.

Det grønne skiftet

Noen bare snakker, vi gjør det. Selv om høstens politiske valg er over er det nye valg å ta. Å velge grønt er et av dem. ”Pinnevinen” er nå økologisk!

Fem flinke ferskinger fra Sør-Afrika

Mandag 16. Oktober har vi besøk av fem unge og lovende vinmakere fra Sør-Afrika. De har til felles at de er flinke ferskinger som vil vise verden at Sør-Afrika fortjener en plass blant vedens mest spennende vinland.

Middag for én på Galt

Heiamat har testet ut et av Oslos nyeste spisesteder! Les om Espens opplevelse her.

Den sørafrikanske vinrevolusjonen fortsetter

Da Vinmonopolet satset på viner fra Swartland høsten 2015 ble det skrevet om revolusjon på polet. Nå er Sør-Afrika i ferd med å reise seg som vinland: Fra en trend med nedadgående salg og slagside av billigviner i kartong  er det nå vekst i flaskesalget og særlig av de dyrere vinene.

Slaktersønnen som ble vinmaker

Dominik Huber er den tyske slaktersønnen som oppdaget Priorat ved en tilfeldighet. Der andre så en spansk vinregion i krise ante han muligheter. Dominik jobbet hardere, raskere og smartere enn konkurrentene og grunnla sitt vinhus Terroir al Limit. Friskhet, eleganse og områdepreg kjennetegner vinene hans. Både vinstilen og kvalitetshierarkiet er inspirert av Burgund og han har store ambisjoner både for vinhuset og for regionen.

Luca Roagna Langhe Rosso

Dette er ikke et tips om terrassevin eller slaraffenvin. Har du ikke en matbit tilgjengelig, så ikke tenk på å drikke denne.

Pisco fra Peru

Da polet gjorde en markedsundersøkelse blant brennevinsdrikkerne i 2015 var det særlig tre trekk som beskrev de yngre brennevinsdrikkerne godt: De er mer opptatt av smak, de er mindre merkelojale og de er opptatt av nyheter. I tillegg er de i større grad villige til å utforske nye kombinasjoner og de vil at smaken og råvarene skal ha en historie.