Ch. Musar 2002 i basisutvalget

2002 utgaven av Chateau Musar var ingen åpenbar kandidat for et langt og lykkelig liv i Musars kjeller.

Etter flere år med påfølgende tørke ble 2002 et mye kjøligere og fuktigere år, som resulterte i sen innhøstining og som måtte utføres over flere perioder fra midten av september. Spontanfermenteringen tok unormalt lang tid og maserasjonstiden ble betraktelig lenger enn vanlig. Vinene ble først omstukket til franske eikefat etter 6 måneder og modnet i disse i omtrent ett år. De tre ulike druene ble så blendet sommeren 2004 og modnet i betong frem til tapping i juli og august 2005. Årgangen ble tradisjonen tro sluppet på markedet det syvende året etter årgang.
Til stort hell ble en stor andel av flaskene ikke sluppet på markedet og har siden den gang modnet videre hos Musar. Brorparten av disse flaskene er nå rekorket av vimakeren selv Tarek Sakr.

2002 årgangen ble igjen sluppet på det norske markedet i fjor høst og mottagelsen kan beskrives som eksepsjonell, med usedvanlig mange og flotte tilbakemeldinger fra pressen og påfølgende godt salg på vinmnopolet. Salget har vært så bra at vinen ble overført basisutvalget fra september 2020 og er derfor nå tilgjengelig i over 70 butikker landet rundt.

Ch. Musar 2002 er en sofistikert og særdeles elegant årgang som går i retning av klassisk tradisjonell Bordeaux (før 1986). Pent utviklet duft med lukt av av røde og mørke bær, høstløv, skogbunn, sedertre, tørket frukt og søte orientalske krydder. De samme komplekse aromaene finner du i smaken i en generøs og særegen stil med innslag av både røde og mørke bær, lakris, krydder, modnetkjøtt, underskog og krydder. Den har fløyelsmyke tanniner og en lang saftig ettersmak. Server den med lammeretter, okse, vilt, sopp, gryter og harde, modne oster. 

Finn vinen på din lokale butikk eller bestill på nett:

https://www.vinmonopolet.no/Land/Libanon/Ch-Musar-2002/p/3510601