Legendarisk lammevin - Le Boncie Le Trame 2016

I 1990 tok Giovanna fatt på sitt fantastiske prosjekt i den sørlige delen av Castelnuovo Berardenga, rett ved grensen til Gaiole. Etter en forsiktig begynnlse har hun sammen mannen Giorgio løftet eiendommen opp i Toscanas elite. I dag er Giovanna Morgantis eiendom Le Boncie 31 år og med den nydelige 2016 årgangen tapping nr to, har hun befestet sin tradisjon som en av de mest minneverdige produsentene av Sangiovese. Med naturlig tilnærming, stort hjerte og forsiktig hånd tryller hun frem noe av det beste og meste elgante regionen kan lage

Om du ikke har smakt denne før kan du forvente deg en svært kompleks, kraftig men elegant vin med kompleks duft kirsebær, bringebær, toscanske urter, blomster, krydder, nøtter og mineraltoner i nesen. I munnen er den svært frisk og fyldig med sømløs munnfølelse, fast struktur, flott rødbærsfrukt, tydelig mineralpreg og lang kompleks ettersmak. Dett er flott til lammeretter, bistecca, kraftig forseggjort pasta og de fleste viltretter gjerne med deilig sopp. En vin som drikker godt i dag men som absolutt vil vinne på ytterligere lagring i opp mot 20 år. Server gjerne rundt 16-17 grader.

Vinen ligger på BU og kan bestilles her:
https://www.vinmonopolet.no/Producenter/Le-Boncie-di-Giavanna-Morganti/Le-Trame-2016/p/9863801

Her kan du lese mer om vinen:
http://www.autentico.no/varekatalog/9863801/le-boncie-le-trame-2016