UKENS BIB   - Secateurs Red Blend 2021

Under Covid-perioden brukte Adi og kjellermester Hanneke Krüger tiden svært godt.
Vinmarkene på gården Kalmoesfontein i Sawrtland har alltid vært drevet svært godt og bærekraftig, men nå har de startet en formell omlegging til å bli sertifisert økologisk.
Denne omleggingen gjorde det også mulig å beholde alle arbeidere i gang under hele pandemien. Ikke nok med det, så har Adi og familien utvidet vinmarkene med nesten 100%. De har kjøpt opp hele 40 nye hektar med vinmarker som alle omkranser farmen som har gjort at A.A. Badenhorst Family Wins kan lage BIB format, 100% med egne druer.
Vinen er laget med base på Shiraz, som er høstet med lavere potensiell alkohol (dvs ca 11,5-12%) uten at det går utover konsentrasjon og balanse. Sammen med en miks av opp til 60 år gamle vinnstokker på blant annet Cinsault, Grenache, Tinta Barrocoa og litt Chenin Blanc for ekstra friskhet, fruktighet, eleganse og dybde.

Flott burgunderrød farge. Vinen er lett parfymert med røde og mørke bær, blomster og pepper. I munnen viser den veldig frisk og flott moden rødbærsfruktighet, med fin friskhet og modne tanniner. Saftig og fast på en gang. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, fugl eller krydret mat. Eller ny alene.

Vinen har fått mange flotte anmeldelser i blant annet DN, Aperitif (Meget godt kjøp), Geir Salvesen - en sekser på terningen

Vil du vite mer? Sjekk ut:
http://www.autentico.no/varekatalog/13480906/a-a-badenhorst-secateurs-red-blend-bib

Finnes på flere butikker eller bestill på:
https://www.vinmonopolet.no/Land/S%C3%B8r-Afrika/A-A-Badenhorst-Secateurs-Red-Blend/p/13480906