Making wine from grapes – the Testalonga approach to natural wine

Craig Hawkins er en av de mest sympatiske vinprodusentene i dagens vinverden, og samtidig produserer han kompromissløse viner i en egen liga.
Testalonga er nå den ubestritte kongen av naturlige viner fra Sør-Afrika.

Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet garasjeprosjektet Testalonga sammen med sin kone Carla.
Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre og friskhet i viner fra varmere klima.

Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon da deres omdømme steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Fra årgang 2016 har all tid og energi blitt brukt på Testalonga, viner som er produsert både med  -& uten skallkontakt. 
Arbeidet i vinmarken foregår i størst mulig grad etter naturens gang, blant annet blir diverse kveg systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling.

Du finner intervjuet her


Her kan du finne mer om vinene tilgjengelig i Norge