Autentico og Unico Real Wines

We give you close to the grape experiences and wines from the new worlds underworld

Autentico & Unico Real Wines was established in 2012, and is one of the leading importers in Norway.


Autentico 
- Close to the grape experiences.
Autentico.works with mainly family run wine companies around the world. The main focus is within the classical wine areas and with the farmers that works in balance with the nature - not against it! The main part of the producers is situatet in Europe, but we´re off course looking for great wines within our philosophy around the world. We believe taht the best wines is the wines made with sustainable farming and that it´s made without manupilation in the vineyard or the cellar.  


Unico Real Wines - The "New Worlds Underworld".
In Unico we work with the same principles as Autentico, but with a few exceptions;
In Unico you´ll find a lot off the best names among the producers from outside of Europe, and also the unique names within it´s category/area around the whole world.
Many of the wine producers will be under the category of  a "natural" wine producer, and you´ll also find the stars of tomorrow in Unico Real Wines portfolio. From these producers the volume is normally quite small, and the wines is mainly sold to the restaurants and the monopoly shops that know what they´re looking for.
The wines in Unico Rel Wines is normally at a higher price, but you´ll also find wines that is made together with small producers to help the producer to grow volume and make their business sustainable long-term.

We´ll help you with any questions you might have.
Please contact us on post(at)autentico.no or for Unico: ove(at)autentico.no

 

 

 

En sørafrikansk revolusjon i glassene

Dagens Næringsliv har skrevet om A.A.Badenhorst

Bernhard Bredell - Årets unge vinmaker!

Sør-Afrika ekspert og Master of Wine Tim Atkin har kåret Bernhard Bredell til årets unge vinmaker!

Ukens vin: 
Jean Paul Brun - Rakkerungen fra Beaujolais

Jean Paul Brun produserer old-school vin i den sørlige delen av Beaujolais.
Han var på den første bølgen av produsenter i området som produserte naturlige viner som en motvekt til de industrielle vinene produsert på 80 -& 90-tallet, og ble dermed omtalt som "l´enfant terrible de Beaujolais".
Det er ikke mye opprørst over hva du får i glasset: Det er sunne dyrkede druer fra økologiske vinmarker, druer som presses istedenfor å gå i gjennom maceracion carbonique, og vinene er ikke tilsatt noe gjær eller andre tunødvendige tilsetningsstoffer. Små mengder svovel tilsettes ved behov etter maloaktisk gjæring. Dette for å hindre eventuelle bakterielle problemer senere, og holder vinen svært frisk med klare aromaer av bringebær og markjordbær. 

Produktinfo finner du her