Weing. Hirschhof

Weingut Hirschhof som ligger i Westhofen i Rheinhessen, har vært et familieeid vinhus siden 1466. Familien har flere vinmarker rundt Westhofen og Guntersblum med en unik bredde i vekstforhold. Druesortene som er plantet er tilpasset hvert enkelt mikroklima og jordsmonn. De har flotte parseller i berømte vinmarker som Kirschspiel, Aulerde og Morstein hvor et skrint jordsmonn med store kalksteiner og kalkholdig mergel gir grunnlag for aromatiske viner med distinkt jordsmonnskarakter og flott struktur. Vinmarkene er plantet med de klassiske druene riesling og silvaner, samt weissburgunder, grauburgunder og spätburgunder.

Vingården drives av Tobias Zimmer som helt siden han var en liten gutt har vært fascinert av druenes utvikling og den årlige, naturlige vekstprosessen i vinmarken. Interessen utviklet seg til å inkluderer også vinifikasjon noe som etter hvert ledet ham til diplom i vinmakerstudier ved universitet i Geysenheim. Siden 1998 har Tobias vært ansvarlig på vingården. Han har et rikt plantemangfold i vinmarkene og gjødsler med naturlig kompost. Dette holder den naturlgie balansen ved like og gir druer med god kompleksitet og riktig modning. 

Siden 1991 har Hirschof vært medlem i Ecovin og alle vinmarker har blitt drevet økologisk. Vinenes høye kvalitet er et resultat av streng sortering av druemateriale ved innhøsting og reduksjon av avlingen gjennom vekstsesongen. En langsom og temperaturkontrollert gjæring bidrar til balanserte viner som representerer druenes egenart og vinmarkenes særpregete uttrykk.