Zaccagnini

Cantina Zaccagnini ble grunnlagt av Marcello Zaccagnini i 1978. Den hardtarbeidende gründeren startet med en liten vinmark montepulcianodruer og laget vin i et hjemmesnekret skur. I dag er eiendommen på mer enn 100 hektar og vinmarkene ligger på et høydedrag ved landsbyen Bolognano. Concenzio Marulli er husets vinmaker. Blant annet gjennom forskning på druenes utvikling gjennom vekstsesongen, planter mellom vinrankene, eksperimentell vinifikasjon og hvordan ulike fat påvirker vinen, har han funnet oppskriften på særpregede og fruktige viner med minimalt av inngripen. Parallelt har Marcello investert i det nyeste av teknologi til vineriet. Til sammen gjør dette at de i dag lager autentiske og ærlige viner av høy kvalitet, noe som også har gitt Zaccagnini ry som en av regionens ledende produsenter.

Vinhuset holder til i hjertet av Abruzzo. Som en av regionens hjørnestensbedrifter er Marcello opptatt av å ta vare på nærmiljøet. For å sikre bærekraftig forvaltning av jorden har de i mange år gjort forsøk med økologisk drift på et utvalg av vinmarkene. De er ved inngangen til 2017 nesten klare til å vise frem de lovende resultatene av denne innsatsen.

I tillegg til å lage den etter hvert kjente rødvinen ”Il Vino dal Tralcetto”, eller ”Pinnevinen”, av druen Montepulciano, lager Zaccagnini også viner av gamle druesorter med opprinnelse i sentrale deler av Italia. En av de mest lovende er den grønne druen pecorino som blir til vinen pecorino d’Abruzzo. Zaccagnini Pecorino d’Abruzzo er en fyldig og frisk hvitvin med en grapefruktaktig fruktighet. Den er tilgjengelig på vinmonopolet både i flaske og i Bag in Box.