Eric Texier

Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Han sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å leve av sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux, gikk i lære hos Jean-Marie Guffens i Macon og lagde sin første årgang vin i 1995. Hans unike bakgrunn, innsikt i områdets historie, en enorm eksperimenteringsvilje kombinert med presisjon, har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.

Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han allerede i 2001 drev sine vinmarker økologisk og at han i dag også bruker flere av biodynamikkens prinsipper. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far. Men, misforstå ikke; Eric er ingen nostalgiker. Han bruker kun gamle teknikker fordi han mener det gir bedre vin og kombinerer det med sin ingeniørkunnskap for å luke ut feil de gamle tiders vinmakere ikke visste å unngå.

I dag har Texier cirka 11 hektar vinmark langs elven Drome i Rhonedalen, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene hans er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (med kun 6 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban, begge plassert sør i Nord Rhone. Området Brézème gjenoppdaget han etter å ha studert gamle vinmarksbøker. I dag er Eric også en markant hvitvinsprodusent.

Eric Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer. Han bruker mye hele klaser med relativt kort maserasjon og modning av vinene gjøres  i kar av betong, på tinajas (leirkrukker) eller i store, brukte fat. Han er også forsiktig med bruken av sulfitt og tilsetter kun litt eller ingenting - uten at dette går ut over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med mye friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og finmasket tekstur.