Domaine Fouassier

Domaine Fouassier er i dag 1 av 10 vinprodusenter som holder til i selve landsbyen Sancerre og den eneste produsenten som er sertifisert biodynamisk. Historisk sett var Domaine Fouassier en liten ‘revolusjonær’ i Loire og var blant annet den første produsenten til å anvende kobber og svovel i området for å bekjempe odium og meldugg. De var også først ute med å fokusere på terroirdrevne viner og til å tappe hver vinmark og ulike jordsmonn separat.

I Sancerre driver man i litt forskjellige skoleretninger, der noen fokuserer på modne druer for å vise voldsom aroma, og noen på å lage elegante, transparente viner basert på jordsmonnet druene vokser i.

I 1923 deltok Gustave Fouassier i en smaking i Paris og vinene fikk så mye oppmerksomhet at viner fra Sancerre for første gang ble kjent langt utenfor landets grenser. Familien har hele tiden investert i nye vinmarker fremfor å kjøpe inn druer. I dag drives den 57 Hektar store eiendommen av Benoit og fetteren Paul Fouassier.