A.A. Badenhorst Family Wines

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Adi vokste opp på gård i en tid da det var flere hippier enn trafikklys og folk fortsatt spiste friske grønnsaker og drakk cinsault med lav alkohol.

Allerede som 13-åring produserte Adi sin første vin. Etter hvert tok han en formell vinutdannelse og jobbet med vinmakere rundt i verden for å få seg praktisk erfaring. Ønsket om å lage vin på samme måte som i sin aller første årgang, gjorde at han lenge jaktet på et egnet sted å produsere sin egen vin. Rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han sitt drømmested i 2008; En vingård forlatt i 1930. Her var det fortsatt sementtanker igjen i det gamle vineriet og rikelig med gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn like utenfor.


Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Han bruker ingen form for sprøyting i vinmarken, druene gjærer naturlig og han bruker en stor andel hele drueklaser som blant annet fremhevet fruktigheten i vinene. Modningen gjøres i beholdere av sement eller på gamle foudre, som er store, velbrukte eikefat.

Adi Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent. På det norske markedet er han kanskje mest kjent for sine røde og hvite viner med navnet ”Secateurs”. Secateurs er navnet på spesialsaksen som brukes til å kutte og trimme vinstokkene med.