Clos du Jaugueyron

Clos du Jaugueyron ble til i 1898 da to svært gamle parseller på totalt 60 are (0,6 hektar) i byen Cantenac ble slått sammen til en eiendom. Parsellene som ble kalt  «Grand Jaugueyron» og «Petit Jaugueyron» var plantet med en rekke ulike bordeauxdruer. Eiendommen har siden 1993 vært i Michel Thérons eie og er siden da utvidet til nesten 7 hektar. Noen av det beste grusholdige jordsmonnet i Macau og Arsace finnes her.

Michel Theron, som opprinnelig er fra Languedoc, driver i dag eiendommen sammen med sin samboer Stéphanie Destruhaut. De lager tre viner, hvorav en Haut-Medoc og to Margauxer, der de to sistnevnte kommer fra tilsammen 2,71 hektar. Stéphanie og Michel driver eiendommen etter økologiske og biodynamiske metoder og var fra 2012 årgangen sertifisert via AB og Demeter. 
Alt arbeidet i vinmark foregår manuelt og tilnærmingen i kjelleren er svært forsiktig. Kun hele bær presses. Fermentering skjer med stedegen gjær i små tanker av sement eller stål. Dette, kombinert med forsiktig bearbeidelse av most og druer og nennsom bruk av fat, gir ekstraordinære viner. Deres engasjement og dedikasjon for naturlig tilnærming i både vinmark og kjeller, har løftet omdømmet til Clos du Jaugueyron, og de er nå en av de mest spennende produsentene i regionen. Stilen på vinene er klassisk med delikat og elegant struktur og en klokkeren fruktighet.