Innocent Bystander

Innocent Bystander ble startet i 2004 av Phil Sexton. Det ble etablert som et lite og uavhengig, kvalitetsorientert vineri, dedikert til å lage vin fra nøye utvalgte vinmarker i Yarra Valley og omegn. Vineriet er bygd rundt prinsippene om tyngdekraft og flyt hvilket betyr at man unngår mekanisk pumping og unødig håndtering av både druer og vin. Videre er produksjonen spesialtilpasset for små batcher og de jobber etter naturlige prinsipper og med naturlige ingredienser.

I løpet av årene etter etableringen økte Steve Flamsteed (vinmakeren) og teamet hans nivåene av kompleksitet og lag i vinene fra Innocent Bystander. De bruker vill gjær og de er svært forsiktige med bruken av fat. Både i vineriet og i besøkssenteret er de opptatt av åpenhet og transparens. Glassveggen mellom besøkssenteret og vineriet befester denne åpenheten på en god måte. De er et profft team med stor takhøyde og mye lekenhet.

I 2016 ble Innocent Bystander solgt til Brown Brothers. Vinene under Innocent Bysatander label lages fortsatt i det opprinnelige vineriet i Yarra Valley. Phil Sexton er ute av driften har valgt å videreutvikle labelen Giant Steps som et eget selskap der han har full kontroll og eierskap.