Azul y Garanza

Den gamle, spanske stilen med viner overlesset av eik, vanilje og sjokolade er på vei ut og på vei inn er druesmakende, friske og fruktige viner. Selv i tradisjonelle regioner som Rioja og Navarra tenkes det på fornyelse og en underskog av små, nyskapende produsenter er på vei opp og frem. Azul y Garanza fra Navarra er en av disse.

Vinhuset holder til ved natrurreservatet Bardenas Reales i Navarra, helt nord i Spania. Her samarbeider Dani Sánchez, Maria og Fernando Barrena om å lage økologisk vin av høy klasse. De har rundt 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller. Området er høytliggende og luftig med ekstreme naturforhold. Landskapet er ørkenaktig og unikt for Navarra. De spesielle naturforholdene gjør det mulig både å drive økologisk men også å velge bort kjemiske midler både i vinmarkene og i fremstillingen av vinen. Erfaringene vinmakertrioen har fra varme regioner i både Frankrike, Sør Afrika , Argentina og Australia har gitt dem mot til å lage viner i sin egen stil og etter sin egen filosofi. Alle vinene fra Azul y Garanza er tro mot sitt opphav. Dani lager i tillegg vin i Priorat og Maria i Catalonia under prosjektet Entre Vinyes.