Dom. Vouette et Sorbée

En sagnomsust mikroprodusent med minimale kvanta.
Bertrand & Helene Gautherot har i dag 5 hektar fra 6 ulike vinmarker spredt på jordsmonn fra den øvre delen av Jura perioden. ¾ av vinmarkene ligger på Kimmeridge jordsmonn mens den siste fjerdedelen (lieu dit Sorbee) er på Portlandian kalk og forbeholdt Pinot Noir. Bertrand jobber etter biodynamiske prinsipper og har vært sertifisert av Demeter fra 2001 med sterk inspirasjon av sin læremester Anselme Selosse. Vinmarkene ligger i landsbyen Buxières-Sur-Arce i Aube og huset er kalt opp etter de to originale vinmarkene Vouette og Sorbée. Alt arbeid gjøres manuelt og det praktiseres biologisk mangfold i markene. All gjæring skjer med stedegen gjær i 400 liters fat, piecé, foudre og terracotta amfora. Avkastningen er minimal og derfor får vi kjøpe et svært begrenset antall flasker.