Bisol Desiderio & figli

Bisol=bobler. Friske, fruktige og leskende små bobler. Familien Bisol har siden midten av 1500-tallet engasjert seg i produksjon av vin, i det siste århundret, stort sett bare musserende. Vinhuset er i dag en referanseprodusent for prosecco - verdens mest populære musserende vin.

Familien Bisol, som holder til i Valdobbiadene nordøst i Italia, valgte tidlig å gå for kvalitet. De startet med å sikre seg de verste vinmarkene i regionen. De verste i denne sammenhengen betyr de bratteste, vanskeligst tilgjengelige og de tyngste vinmarkene å jobbe i. Potensialet for gode vindruer var derimot det beste. På grunn av de krevende vinmarkene gjøres alt arbeidet manuelt. I vineriet i Santo Stefano vurderes druene kritisk før de beste går til pressing, gjæring og så blir til vin.

Det meste av de musserende vinene fra Bisol lages etter cuve-close eller charmatmetoden. Hvitvinen til produskjonen lages hovedsakelig av gleradruer som overføres i en trykktank. Sukker og lokal gjær tilsettes og annengangsgjæring starter. Etter rundt 5 uker har vinen fått millioner av små bobler og er klar til å tappes på flasker. Den ferdige musserende vinen er frisk, lett og saftig med duft og smak som av fruktblomster, sitrus og epler. Jeio prosecco DOC Brut er vinhusets mest populære vin på det norske markedet. Dette er en ung og fruktig musserende vin som passer til alt fra italienskinspirerte familieluncher til vennindekveld med mye prat.