Cascina Corte

Azienda Agricola Cascina Corte ligger på toppen av den vakre San Luigiåsen med utsikt over byen Dogliani i Piemonte. Fra 6,5 hektar vinmark med gamle vinstokker lager Alessandro Barosi og hans kone Amalia Bataglia økologiske viner av høy kvalitet. De jobber mest med dolcetto, som er Doglianis hoveddrue, men lager også viner med nebbiolo og barbera.

Det meste av vinstokkene deres er dolcetto plantet på 50- og 60-tallet. Tidlig på 2000-tallet fikk de tak i nye vinmarker og siden jordsmonnet var spesielt godt egnet for nebbiolo og barbera plantet de 1,5 hektar med en miks av de to druetypene.

Hos  Cascina Corte er de opptatt av balanse mellom kultivert mark og naturlig vegetasjon. De har i tillegg til vinmarker en rekke oliventrær, frukttrær, grønnsaker og urter. Mangfoldet bidrar til å øke den mikrobiologisk aktiviteten i jorden som igjen gir sunnere planter og bedre avlinger. Både vinmarkene og kjellerarbeidet er økologisk sertifisert og følger i hovedsak biodynamiske prinsipper. Den naturlig tilnærmingen gir viner som samtidig er kraftfulle  og elegante. Ikke minst gir de et stedegent uttrykk. Cascina Corte regnes som en av Doglianis beste produsenter og har i mange år vært fremtredende for naturvinbevegelsen i Piemonte.