Tillingham Wines

Tillingham holder til i East Sussex og er den siste tilveksten av svært spennende vinprodusenter fra England.
Eier, vinmaker og gründer Ben Walgate vokste opp i en familie hvor dagene bestod av restaurant -& hotelldrift. Etter lang fartstid i restaurantyrket fullførte Ben sin businessutdannelse, og hadde da blant annet skissert ut en langsiktig plan for en selvforsynt eiendom med restaurant og overnatting, samt med tilhørende vinmarker.
Etter flere år som sjef hos en av de ledende produsentene av musserende vin kom Ben over den relativt forlatte eiendommen Tillingham halvannen times togtur sørøst for London.
Tillingham har jordbrukshistorikk tilbake til 1300-tallet, og Ben så med en gang potensialet for vinmarker i det perfekt kuperte landskapet som omkranset bygningene.
Den gamle stallen ble modernisert og gjort om til et vineri, og kontrakter med druebønder i nærområdet ble inngått. De første vinmarkene ble også plantet på eiendommen.
De første vinene til Tillingham ble produsert så sent som i 2017, og fra årgang 2018 har vinene vært tilgjengelig i Norge. Fra årgang 2020 produserer Tillingham også viner fra sine egne dyrkede druer.
Vinene produseres så naturlig som mulig; Det sprayes ikke i vinmark, ingen unødvendige tilsetningsstoffer tilføres vinen og vinene tappes med minimale svovelverdier