Domaine Tariquet

Eventyret om Domaine du Tariquet startet da Pierre og Helene Grassa grunnla vinhuset i 1912. Før familien slo seg ned her var de innom både sirkus, bjørnetemming og jakten på lykken i ”the Big Apple” før de vendte nesten mot hjemlige trakter på landsbygden i Gascogne. Her startet ekteparet produksjon av det gylne brennevinet Armagnac. Først på 80-tallet så de første flaskene med frisk og saftig hvitvin dagens lys.

Brødrene Armin og Remy Grassa, som i dag eier og driver eiendommen, er tredje generasjon hos Tariquet. Sammen er de gode representanter for den unge generasjonen av vinmakere som er opptatt av å ta vare på naturen og å drive bærekraftig jordbruk. Deres filosofi er å lage vin i balanse naturen. Vinmarkene dyrkes etter lutte raisonné-prinsippet, noe som betyr at de er forsiktige med hva de bruker i behandlingen av vinmarkene så vel som i produksjonen av vinen. De bruker naturlig kompost og gress mellom vinrankene som gir et mikroklima med biologiske mangfold. Ved produksjonshuset har de investert i et renseanlegg som resirkulerer alt vann fra drift og produksjon og som dermed ikke forstyrrer det lokale økosystemet. For å få så ferske og friske viner som mulig har de kjøpt transporterbare, lufttette kjøletanker som plasseres i vinmarken under innhøsting. Slik bevarer de den rene, friske frukten de lokale druene i regionen er så kjent for. 2008 var den første årgangen brødrene prøvde seg på egen hånd. Siden denne årgangen har de all sin tid siden jobbet med å bevare og fornye de rene og friske vinene Domaine du Tariquet er kjent for.

I tillegg til vin lager de Armagnac hos Tariquet. De bruker hvitvin laget på druene Ugni Blanc, Colombard, Baco og Folle Blanche til destilleringen. Merk spesielt Armagnac laget på druen Folle Blanche. Denne druen gir et fruktig og elegante brennevin, noe som forsterkes av at de bruker lysbrente fat og ikke tilsetter sukker og karamell i den ferdige Armagnacen.