Maeli Winery

Maeli er et nokså ferskt vinhus som drives av den unge Elisa Dilavanzo. Hun har satset på en miks av hvite, røde og musserende viner, der det særlig er de musserende vinene laget på Moscato Giallo som står ut.

Eiendommen ligger øst i Veneto i underregionen Colli Euganei. Landskapet er bølgete, frodig og jordsmonnet er vulkansk med mye kalkholdig mergel. Navnet Maeli er sammensatt av de to viktigste jordsmonnstypene i vinmarkene hennes MArl (mergel) E (og) LImo (silt).

Druetypen Moscato Giallo, eller Fior d’Arancio som den kalles lokalt, trives spesielt godt i dette jordsmonnet. Den gir fruktige, aromatiske og florale viner når avkastningen per plante holdes moderat. Hun lager både en søt variant, som kanskje kan minne om en aromatisk asti, og en tørr pétillant naturel. Med seg på laget har hun fått brødrene Desiderio og Gianluca Bisol som har mange generasjoners erfaring i å lage musserende viner. Desiderieo er oenolog og har bistått i å tilrettelegge vinmarkene mens Gianluca har bidratt som rådgiver og har hjulpet til med å få vinene ut på markedet.