John Hughes

John Huges er Australias mest usannsynlige vinkjendis. Han er en selverklært Riesling-nerd som har flyttet poengskalaen for australsk riesling til de store høyder både nasjonalt og internasjonalt.

Huges familien kjøpte vinmarker i Clare Valley in 1998. Det var John Huges far Richard som overførte sin grenseløse riesling-entusiasme til sin sønn. Rieslingfreak var John Huges sitt kallenavn i studietiden.  John startet så Rieslingfreak i 2009 med utgangspunkt i familiens vinmarker, blant annet med Polish Hill som ble kjøpt fra Penfolds. Siden har flere vinmarker kommet til.

Den umiddelbare suksessen med Rieslingfreak gjorde ham raskt til et vinikon i Australia, men det var hans eksentriske deltagelse i Australias Masterchef som gjorde ham til rikskjendis. Rieslingfreak-vinene betegnes gjerne som tyske i stil og i vinmaking. John skaper definitivt viner med gammeldags og kompromissløs ”tysk struktur” med svært høy syre og moderat alkohol. Han deler også vinene opp etter vinmarker og jordsmonn. Hans mest bejublede viner fra Polish Hill er dyrket på skiferjord med klare identiske trekk som i Mosel.