Champagne Marguet

Benoit Marguet er mannen bak disse vinøse og helt ekstraordinære Champagnene, som drives fullt og helt på biodynamiske prinsipper med en unik presisjon og dybde. Den historiske eiendommen som ligger i Ambonnay har historie tilbake til midten av 1800-tallet. Det var likevel først etter at Benoit tok over i 1999 og innførte et nytt regime, først i vinmarkene og så i kjelleren at Champagne Marguet er å regnes i toppsjiktet. Med økologisk og biodynamisk drift som ble fullt implementert i 2006 lager Marguet to herlige cuveer, flere cru- og 4 ulike lieux dits viner, fra hovedsakelig Ambonnay hvor de har 8 hektar og 1 hektar i Bouzy. Vinmarkene har en imponerende gjennomsnittsalder på over 44 år som pløyes med familiens hester. Druene vinifiseres kun med bruk av spontangjæring, og gjæres plott for plott i fat av ulik størrelse med lang tid på bunnfallet. Vinene ligger lang tid på bunnfall i flaske (3-10 år) og tappes uten dosage og med ørsmå mengder sulfitt. I tillegg topper Benoit pyramiden med champagnen Sapience som nå slippes først etter ca 10 år etter årgang.