Arianna Occhipinti

Arianna Occhipinti er Italias naturvindronning. Hennes grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis og hun har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna, og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Ariannas interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti . Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og onkel Gusto som gudfar for prosjektet kjøpte hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den Sicilianske landsbygda. 

Den første årgangen hun laget egne viner var 2004 og hennes to første viner var laget av nero´d Avola og frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjonen, porteføljen og vinmarkene. 

Vinmakingen hennes er klassisk naturlig; økologiske vinmarker, ingen kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmaserasjon, ingen svovel før tapping og alle vinene er ufiltrerte.

I dag lager hun følgene viner:

Hvitvinen SP68 er laget  av albanello og moscato d’Alessandria, mens rødvinen SP68 er en blanding av nero d’Avola og frappato. Den tappes alltid blodfersk og er full av rene fruktsmaker.  

Il Frappato er Ariannas allerede legendariske rødvin laget av frappatodruen og er usedvanlig frisk. Siccagno er en fyldigere og mørkere vin laget av nero d’Avola.

Grotte Alte er en forholdsvis ny toppvin fra Arianna, en blend av frappato og nero d´Avola. Den lagres i 4 år i botti før tapping, og er klassifisert innenfor Sicilias eneste DOCG, Cerasuolo di Vittoria.

Passonero er en luksuriøs og svært fruktig dessertvin laget av sent høstede og tørkede nero d´Avola druer.