Geyerhof

Weingut Geyerhof er en salgs aritokratisk pionér; de er opptatt av det nye i det gamle. De vil bevare tradisjonene for de nye generasjonene men de vil gjøre det ved å tilføre noe nytt, så det holder seg aktuelt

Vinhuset Geyerhof ligger i landsbyen Oberfucha på et høydedrag i Kremstal med utsikt over elven Donau. Eiendommen har røtter helt tilbake til 1135 og har vært i familien Maiers siden 1635. I 1985 tok Ilse Maier over. Hun var tidlig ute med å ta vare på naturen rundt vinmarkene for å gi vinstokkene best mulig vekstvilkår. Dette var på tiden uvanlig i hennes region og hun gikk mot strømmen av de gjengse oppfatningene. Noe av det første hun gjorde var å legge om til økologisk drift og i 1988 fikk hun økologisk sertifisering for vinhuset. I tillegg til 20 hektar plantet med  Riesling og Grüner Veltliner dyrkes det korn, squash og humle for å bidra til bevaring av det biologiske mangfoldet. De har birøkting og i 2015 introduserte de storfe på gården.

Vinene lages etter prinsippet ”less is more”. Hele klaser presses forsiktig og vinen får ligge i ro på bunnfallet helt til tapping. Det brukes bare naturlig gjær og vinen forstyrres så lite som mulig under gjæring og modning. Nærheten til Donau gir store forskjeller på natt- og dagtemperaturer, noe som er viktig for bevaringen av syre i druene og friskhet i den ferdige vinen. Tidlig innhøsting bidrar ytterligere til friske og delikate viner med stor finesse og et utpreget mineralsk uttrykk.