Rall Wines

Donovan Rall produserer kraftfulle småskala-viner for sarte sjeler.
Halvveis ut i psykologistudiet ble Donovan bitt av den velkjente vinbasillen, og bestemte seg raskt for at det var vin han skulle drive med. Selv om mange mente dette var en Freudiansk glipp, gjorde ikke Donovan som moren sa og lanserte sin første årgang i 2008.
Druene kommer fra selekterte vinmarker i både Swartland og Stellenbosch, der ønsket om riktig jordsmonn og alder på vinstokker har betydd mer enn å produsere vin fra en bestemt region. Med hovedsakelig granittholdig jordsmonn for den hvite vinen og skifer for den røde, hadde han et godt utgangspunkt for å plukke druer til krystallklare viner.
Hvitvinsdruene presses forsiktig mens klasene fortsatt er hele og gjæres kun med naturgjær i små, brukte eikefat. Etter 10 måneder på det fine bunnfallet, tappes vinen på flaske. Rødvinsdruene gjærer som hele drueklaser uten å bli presset, og ligger deretter med skallkontakt i 2 måneder. Etter dette presses druene forsiktig og modnes videre i gamle eikefat i 22 måneder før tapping.
Med kombinasjonen av gamle vinstokker i skrint jordsmonn, lav avling og elegant vinmaking, er det ikke mulig å helt utelukke faren for at man kan utvikle Ochikrasiphobia; Frykten for å gå tom for vin!