Az. Agr. Graci

Blant Etnas høytliggende fjellsider og viltvoksende natur har Alberto Graci sine vinmarker. Her lager han uttrykksfulle og genuine viner av lokale druer.

Etna, som ligger et lite stykke inn fra kysten øst på Sicilia, er et helt unikt område. Her kombineres den Sicilianske middelhavsluften med frisk luft og sval vind fra fjellområdet rundt vulkanen Etna. Det er ikke bare goldt og steinete slik en kan forestille seg en aktiv vulkan, det er vilt og frodig med busker, blomster og intens duft fra aromatiske urter. Alberto Graci og familien har en 27 hektar stor eiendom her. Det meste er vinmark, men det er også en stor eplehage og olivenlunder.  Contrada Arcurìa, som ligger på 600 meters høyde ved Passopisciaro, utgjør brorparten av eiendommen og mesteparten av vinmarkene på ca 25 ha. De siste 2 hektarene er gamle, pre-phylloxera beplantninger av nerello mascalese. Vinstokkene er mer enn 100 år gamle og ligger så høyt som 1000 meter over havet.

Graci har til sammen seks ulike viner, to hvite, tre røde og en rosé. De hvite lages med druene carricante og cataratto. Den korte skallkontakten Alberto Graci gir dem gjør dem gyllengule med fasthet, stor fruktighet og frisk munnfølelse. De røde vinene lages av nerello mascalese og nerello cappuccio. Disse druene gir relativt lette, smakfulle og komplekse viner med lys rødfarge, stor friskhet og faste tanniner. Alle vinene modnes i ståltanker eller i store, stående tiner av eik. I vinmarkene brukes kun kompost som gjødsel. Vinene er alltid rene, reflekterer jordsmonnets særpreg og årgangens karakter. Her er det naturen som bestemmer.