Ochota Barrels

Ta bølgen for Ochota!
Det unge og entusiastiske ekteparet Amber og Taras Ochota turnerte verden ved inngangen til det nye millenniet med hver sine vinglass og surfebrett. Da de etter hvert kom tilbake til Australia var det blitt 2008 og de skyllet i land sammen med den første bølgen av naturlige viner. Ekteparet produserer vin i liten skala i det absolutt toppsjiktet. I 2013 ble de kåret til ”Young Gun of the Year”, en utmerkelse som oppnås gjennom at andre vinbønder stemmer frem den de mener er den suverent mest spennende nykommeren i markedet. 
Amber og Taras byttet etter hvert ut surfebrettet med en spade, og har saumfart Adelaide Hills kuperte terreng på jakt etter det perfekte jordsmonnet. De eier nå en halv hektar høytliggende vinmark fordelt mellom kvarts- og jernholdig jordsmonn. I tillegg leier de en vinmark med 65 år gamle grenachestokker i McLaren Vale.
Alle vinene fra Ochota Barrels er laget med naturlige metoder med mye håndarbeid.
Som surfere flest, sier de ikke nei til litt ”skin-contact”, og vinene kan få opp til 80 dagers skallkontakt for å tilføre struktur i vinen. Dette gjør vinene stabile og de kan tappes med fornuftig lave svovelverdier.