Dom. Mosse

Før Agnes og René Mosse slo seg ned i landsbyen Saint Lambert du Lattay i Anjou for å lage vin i 1999, drev de en superpopulær vinbar i Tours. Baren var et samlingspunkt for mange vinprodusenter som inspirerte og ikke minst oppfordret paret til å lage sine egne viner. Med utrettelig energi og stort pågangsmot gjennomførte paret både vitikultur- og ønologistudier før de reiste rundt og fikk erfaring hos produsenter i Loire og Burgund .

I dag har ekteparet på Domaine Mosse rundt 16 hektar med vinmarker i Anjou og Coteaux du Layon. Siden 2007 har de også hatt 0,45 hektar med vinmark i Savennieres. De dyrker først og fremst Anjous førstedrue chenin blanc, men har også noen hektar  med cabernet franc og sauvignon i tillegg til noe gamay, grolleau noir, grolleau gris og chardonnay. Alle vinmarkene ligger innen 1 km omkrets fra kjelleren.

Alle nyplantinger skjer ved bruk prinsippet selection massale for å sikre best mulig druemateriale tilpasset det fantastiske schistholdige jordsmonnet og det kjølige klimaet. I tillegg til å lage vin av egne druer, kjøper de druer fra økologisk sertifiserte vinvenner og med disse lager de spennende cuveer, hovedsakelig som Vin de France.

Ekteparet Mosse er med sine økologiske og biodynamiske prinsipper prakteksempler på at vinene blir til der vinstokkene vokser. Vinene er fruktige og likevel faste, florlette men med topp struktur og fylde og ikke minst svært drikke- og matvennlige. Stilen er klokkeren, med flott frukt, duft og smak av sitrusfrukt, hvite blomster og mineraler. På ganske kort tid har Mosse blitt en referanseprodusent i Loire.