Azienda Agricola Le Ragnaie

Le Ragnaie er som en frisk vind i det nokså tunge og patriarkalske Montalcino. Den vakre eiendommen inneholder noen av de høyestliggende vinmarkene i Montalciono, noe som gir vinene en egen luftighet. Ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti har på kort tid løftet eiendommen opp i toppsjiktet i Montalcino. Med sine sømløse, tradisjonelle viner har de fått fantastiske omtaler og ble i 2016 regnet som en av de mest lovende nykommerne i Montalcino.
På den 28 hektar store eiendommen, som har vært økologisk sertifisert siden 2009, dyrkes det både druer og oliventrær. Tilnærmingen i kjelleren er også naturlig, med spontangjæring i sementtanker, lang og passiv ekstraksjon og modning på store slavonske botte.

Tre terroir - fire viner
Det er til sammen 8,5 hektar vinmark på eiendommen fordelt på tre soner og ulike mikroklima. Dette gir Le Ragnaie mulighet til å utrykke ulike terroir av Brunello og samtidig holde en konsistent stil.

Le Ragnaie: Selve Le Ragnaie består av 4 ulike marker som alle er lokalisert rundt vineriet i sentralsonen av Montalcino. Her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen blant markene i området (fra 530-600 moh med en sørvestlig eksponering).

Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoiaveien rett nedenfor landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarksonen i området. Her ligger markene på 380 m.o.h. og er omgitt av eikeskog.

Castelnuovo dell'Abate: Et klassisk og høyt verdsatt område der vinmarkene er lokalisert i front av Amiatafjellet i den sørlige delen av Montalcino.

I tillegg til Rosso og Brunello di Montalcino lages en elegant IGT Rosso Toscano fra selve Le Ragnaie. Disse vinmarkene ligger over 550  moh. og dermed over høydegrensen myndighetene har satt for hva som kan benyttes til Rosso eller Brunello.