Ampeleia

Ved den pittoreske fjellandsbyen Roccatedereghi (Råkka-tede-regi) på Toscana kysten, oppdaget kultvindronningen Elisabetta Foradori et enormt potensiale i det ville og vakre landskapet. Sammen med sine partnere valgte hun å starte opp en liten vinbedrift her tilpasset både områdets vinhistorie og middelhavsklima.

Der andre laget tette, mørke viner av sangiovese og bordeauxdruer ble Ampeleia bygd på en letter vinstil med de originale og mer egnede middelhavsdruene som grenache, carignan, mourvedre og alicante bouschet. I tillegg var det beplantet Cabernet Franc her med stort hell som er videreført og spiller en viktig rolle for vinhuset. Ampeleia har i dag rundt 40 hektar med vinmark spredt på tre forskjellige platåer på mellom 200 og 600 meter over havet. Alle vinmarkene drives økologisk og biodynamisk med stort fokus på biologisk mangfold.

Vinene fra Ampeleia er ikke slik du kanskje forestiller deg når du tenker på toskanske viner; de dufter delikat av Middelhavets ferske urter, blomster, røde bær og solmodne frukter. De er lettdrikkelige, friske og bløte og svært matvennlige. Vinhuset har med sin stil sjarmert en hel vinverden og har blitt en foregangsprodusent og fanebærer for "den nye vinen”.

Dette er supertoscanere der du ikke trenger kniv og gaffel.