Ampeleia

Ved den pittoreske fjellandsbyen Roccatedereghi (Rokka-tede-regi) på den Toscana kysten, oppdaget kultvindronningen Elisabetta Foradori et enormt potensiale i det ville og vakre landskapet. Sammen med sine partnere valgte hun å starte opp en liten vinbedrift her.

Der andre laget tette, mørke viner av sangiovese og bordeauxdruer ble Ampeleia bygd på en saftigere vinstil med de originale og mer egnede middelhavsdruene som grenache, carignan, mourvedre og alicante bouschet. Ampeleia har i dag rundt 40 hektar med vinmark spredt på tre forskjellige platåer på mellom 200 og 600 meter over havet. Alle vinmarkene drives økologisk og vinifieres etter økologiske og biodynamisk prinsipper.

Vinene fra Ampeleia er ikke slik du kanskje forestiller deg når du tenker på toskanske viner; de dufter av Middelhavets ferske urter, blomster, grønnsaker og solmodne frukter. De er lettdrikkelige, friske og bløte men også svært matvennlige. Vinhuset har med sin stil sjarmert en hel vinverden og har blitt en foregangsprodusent og fanebærer for "den nye vinen”.

Dette er supertoscanere der du ikke trenger kniv og gaffel.