Dexter Wines

Tod Dexter vokste opp blant vinranker og livet har alltid omhandlet vin. I 1974 var Tod på skitur i Napa Valley i USA og ble introdusert for vinene til Cakebread Cellars. Dette resulterte i et 7 år langt praksisopphold hos produsenten noen år senere, før han tilbake på Mornington Peninsula plantet sine første egne vinmarker i 1987. Han begynte da et samarbeid med Brian Stonier hos anerkjente Stonier Wines, men følte etterhvert at han ville gå i en litt annen retning med vinene. Etter en lang studietur hos topp-produsenter i Burgund i 2000, brøt han med Stonier, og produserte så sine egen viner med Dexter-etikett.

Det var spesielt arbeidet og detaljene i vinmarkene som han skjønte hadde ekstra mye å si for sluttproduktet, samt sin egne overbevisning om at jo mindre tilsetningsstoffer i vinen, jo bedre.

Dexter har totalt 7,1 hektar, fordelt likt mellom Pinot Noir og Chardonnay.