Mount Abora

Vinpoesi på flaske

Mount Abora Vineyards er oppkalt etter diktet Kubla Khan skrevet i 1797. Kort fortalt er det et dikt om et mystisk sted som har blitt skapt gjennom drømmer.

Mount Abora ble etablert i Swartland i 2010 av Kriege Visser og med seg på laget fikk han vinmaker Johan Meyer en av Sør-Afrikas unge og mest lovende vinmakere. De har en felles visjon om å puste nytt liv i cinsaut, en drue som ble så godt som glemt etterhvert som de tekniske vinene inntok markedet. Ikke minst har cinsaut mange av de kvalitetene en finner i pinot noir i litt kjøligere klima. De lager viner med hele klaser, både for røde og hvite viner, høster tidlig for å bevare friskhet og moderat alkohol og de tilsetter verken industriell gjær eller andre kjemikalier i vinmakingsprosessen. Druene til vinene er sourcet fra flere vinmarker i Swaartland med jordsmonn av skifer.

 Mens vinmarkene forblir de samme ble vineriet flyttet til mer egnede lokaler i Stellenbosch med 2016-årgangen. Vinhuset er stolt medlem av Swartland Independentbevegelsen.