Emidio Pepe

Emidio Pepe – Håndverk på øverste nivå

Helt nord i Abruzzo finner man en av Italias virkelig skjulte vinperler.
Bestefar Emidio etablerte vingården i 1964, og har brukt 50år på å få folk til å forstå at montepulciano kan modnes. 
Hvert år holder Emidio Pepe igjen over halvparten av produksjonen, og har nå over 400.000 flasker liggende i sin lagringskjeller.
Det er derfor Emidio Pepe av enkelte har blitt omtalt som Italias Chateau Musar.

Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper i det tradisjonelle Pergola-systemet, og vinene gjærer naturlig i glaserte sementtanker.
Den reduktive vinmakingen er med på å holde energien i vinen og ikke starte utviklingsprosessen ved å utsette mosten for oksygen.
Alle viner lagres i 2 år før den tappes på flaske for hånd, og viner som blir eldre enn 10år før salg blir dekantert over i en ny steril flaske.
Slik unngår man nevneverdig bunnfall i flaskene, samt at noen av de reduktive aromaene forsvinner.

Emidio Pepe ønsker også å vise storheten i Trebbiano de Toscano, og har også de siste årene introdusert viner på druen pecorino.
Dette er særegne viner med et høyt detaljfokus, og man kan lett forstå entusiasmen rundt disse eksklusive dråpene.