Intellego

Intelligent vinmaking som har fått folk til å forstå at Jurgen Gouws produserer noen av Swartlands mest spennende viner.

Jurgen Gouws retunerte fra innhøstningsarbeid i Russland til Swartland i 2008 og investerte sine smått oppsparte rubler i å starte sitt eget lille vinfirma. Han fikk seg dagjobb som assisterende vinmaker under Craig Hawkins hos Lammershoek og på kveldstid fokuserte han på sin egen vin under etiketten Intellego. ”Hele” 360 flasker ble produsert i 2009 

Gjennom å alltid søke etter forbedring, og å tilegne seg kunnskap fra andre dyktige vinmakere, har vinene til Intellego blitt gradvis friskere og mer fokuserte. Druematerialet fra vinmarkene Jurgen leier gir gode forutsetninger og vinene forvaltes videre med minst mulig innblanding.

Druene kommer fra 3 forskjellige vinmarker som har jordsmonn i en miks av granitt, leire og kalk samt noe sand over granitt. Hovedfokuset er chenin blanc fra 40-50 år gamle bush-wines plantet på granitt. Syrah kommer fra yngre vinstokker i de kjøligere vinmarkene. Jurgen var også en av de første i Swartland som eksperimenterte med skallkontakt for chenin blanc og resultatet er den høyst sjarmerende Elementis.

Sammen med blant annet Craig Hawkins ”Testalonga” og A.A Badenhorst, regnes Intellego som en av ”The Swartland Rebells”. Om det er fordi noen har tegnet en surfer eller paraply på etiketten vites ikke,  men det er ikke mye opprørsk over det du får i glasset. Total produksjon er kun 7000 flasker.