Testalonga Wines

Craig Hawkins er en av de mest sympatiske vinprodusentene i dagens vinverden, og samtidig produserer han kompromissløse viner i en egen liga.
Testalonga er nå den ubestritte kongen av naturlige viner fra Sør-Afrika, og han viser vei for den kommende generasjonen.
Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet garasjeprosjektet Testalonga sammen med sin kone Carla.
Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre og friskhet i viner fra varmere klima.
Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon da deres omdømme steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Fra årgang 2016 har all tid og energi blitt brukt på Testalonga, viner som er produsert både med  -& uten skallkontakt.
Arbeidet i vinmarken foregår i størst mulig grad etter naturens gang, blant annet blir diverse kveg systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier.
Den totale produksjonen er fortsatt begrenset, men Norge er ett av få land der disse unike vinene er tilgjengelige - dog i en begrenset periode da de raskt blir utsolgt...