Cape Rock Wines

Hvem skulle tro at en middag i Beaune i Frankrike ville ende opp med naturlig vin fra Sør-Afrika? Tilfeldighetene ville ha det til at vi havnet ved siden av Gavin Brand på restaurant da han jobbet i vinmarkene i Burgund i 2012. Inspirert av europeisk vinstil (og kanskje av de entusiastiske vin-vikingene fra nord), produserte han en ny linje viner som skiller seg litt ut fra de øvrige vinene familiehuset lager.

Cape Rock Wines holder til i Olifants River, et område hovedsakelig kjent for fruktig, masseprodusert hvitvin til destillering. I 2005 startet Gavin å produsere vin under familiens egen etikett. Han driver i dag vinmark og kjellerarbeid på en helt annen måte enn de store aktørene.

Fra Cape Rock Wines har vi blant annet hvitvinen Asylum og rødvinen Amnesty laget med druer fra Swartland i tillegg til fra familiens vinmarker i Olifants. Vellykkede eksperimenter med forskjellige teknikker i kjelleren har bidratt til en klarhet og kompleksitet i vinene som er sjelden i denne prisklassen.