Domaine Les 4 Vents

Domaine Les 4 Vents ligger I Mercurol i hjertet av appellasjonen Crozes-Hermitage. Vinhuset drives av de to søstrene Lucie Fourel og Nancy Cellier. Eiendommen ble etablert av bestefaren deres og foreldrene. Begge generasjonene før dem valgte å dyrke druer som de solgte til kooperativet i Tain l’Hermitage.

Lucie, som blant annet har gått læretid hos Vincent Paris, tok over 4 hektar vinmark i 2006 og laget sine første viner med navnet Domaine Lucie I 2010. I 2013 ble søsteren Nancy med og de skiftet navn til Domaine Les 4 Vents. De tok etter hvert over de resterende hektarene på eiendommen I forbindelse med at foreldrene pensjonerte seg. Søstrene har nå 10 hektar vinmark plantet med 90 % Syrah og 10 % Marsanne og Roussanne. Det er en miks av elder og yngre vinstokker der de yngste er rundt 10 år mens resten er rundt 50 år gamle.

Domainet er sertifisert økologisk og de prøver gjennom vinifikasjonen å gjenspeile voksested. Vinifiaksjonen skjer utelukkende med stedegen gjær, delvis bruk av hele klaser og uten bruk av tilsetninger eller filtering. Modningen forgår i sementtanker eller store brukte fat på 600 liter, såkalte demi-muids. Kun minimale doser med sulfitt tilsettes ved tapping.

Domaine Les 4 Vents er ny og spennende produsent som lager tiltalende viner med tydelig særpreg.