William Downie

Den allerede legendariske William Downie startet produksjon under eget navn i 2003 etter å ha bodd og laget vin i Burgund i flere år hos blant annet topp produsenter som Fourrier og Lignier. Downie regnes av mange som den kanskje aller beste Pinot Noir produsenten i Australia og ble allerede i 2006 kåret til Gourmet Traveller Wine Magazine Young Australian Winemaker of The Year.

Ved Guendulain Farm nær Yarragon i Victoria lager William , eller Bill som han kalles, pinot noir fra 4 ulike plotter . Han lager også vin av andre druetyper under sine andre prosjekter som Bill Downie og Save Our Souls.

William Downie følger en ”minimum-innblandings-strategi” for at druene skal uttrykke sitt opphav på best mulig måte. Han bruker kun naturlig gjær og ingen tilsetninger. Produksjonen er liten og i et normalår lager han til sammen 9000 flasker av sine jordsmonnsdedikerte pinot noir viner. I Norge vil du blant annet kunne finne Mornington Peninsula, Gipplsalnd og Yarra Valley som hver utrykker pinot noir druen på ulik måte.

Save our Souls er et samarbeidsprosjekt William Downies har med Jason Searle. De kjøper druer fra ulike plotter i Mornington Peninsula og Yarra Valley. Her lages vinene med minimal intervensjon gjerne i en mer europeisk og uortodoks stil. Disse vinene er noe rimeligere enn Downies egne.