Zorzal Vineyards & Winery

Zorzal er et ungt vinhus, stiftet i 2008.  I 2014 gikk The Wine Advocate langt i å utrope det til en stjerne på Sør-Amerikas vinhimmel. Det er de to vinmarkerbrødrene Mathias og Juan Pablo Michelini som lager hustes utsøkte og signatur-pregede viner. De har gjort betydelige investeringer i vinhuset og med seg på eiersiden har de fått et kanadisk konsortium. Internasjonalt er det Grupo Belen som står for markedsføringen av vinene.

Fra Andes strømmer masser av ren, frisk og kjølig luft ned over den åpne og brede Uco dalen, som med sitt varierte jordsmonn, med kalkstein, grus og alluviale avsetninger, danner en utmerket basis for vinrankene. Mange av vinmarkene ligger på 1350 meter over havet.

I vinifikasjonen, som ikke først og fremst følger regionens tradisjonelle metoder, kommer druesmak og ren frukt foran eikepreg og ekstraksjon. Vinene nyter godt av en naturlig høy syre (klimaet) og strukturdukker naturlig opp når vinene skal beskrives.

Med EGGO-serien tar de det enda et skritt i retning umanipulert stil. På eggformede amforaer av sement vinifieres det ved gjæring på rundt 19-21. Dette gir en frisk og druepreget vinstil. I EGGOserien finner du vin av pinot noir, malbec i ulike priser og klasser, cabernet sauvignon, chardonnay og en svært frisk sauvignon blanc.