Velkommen til Autentico

Vi gir deg nær druen opplevelser

Slik blir du kunde hos Vectura

Restaurantkunder som ønsker å kjøpe viner fra Autentico, Unico og Publico kan bruke Vinhuset, Asko eller Vectura. Ved innlogging i vår nettbutikk kan vin kjøpes gjennom Vectura. For å være kunde hos Vectura kreves det fast skjenkebevilling og tilstrekkelig bevilling for de varer som kjøpes. Kunder med bevilling for øl og vin, kan med utvidet bevilling for brennevin, få kjøpt brennevin ved å fremlegge kopi av denne. Etter norsk tollov har vi dessverre ikke lov til å levere varer til kunder med ambulerende bevilling.

Fem flinke ferskinger fra Sør-Afrika

Mandag 16. Oktober har vi besøk av fem unge og lovende vinmakere fra Sør-Afrika. De har til felles at de er flinke ferskinger som vil vise verden at Sør-Afrika fortjener en plass blant vedens mest spennende vinland.

Middag for én på Galt

Heiamat har testet ut en av Oslos nyeste spisesteder! Les om Espens opplevelse her.

Den sørafrikanske vinrevolusjonen fortsetter

Da Vinmonopolet satset på viner fra Swartland høsten 2015 ble det skrevet om revolusjon på polet. Nå er Sør-Afrika i ferd med å reise seg som vinland: Fra en trend med nedadgående salg og slagside av billigviner i kartong  er det nå vekst i flaskesalget og særlig av de dyrere vinene.

Slaktersønnen som ble vinmaker

Dominik Huber er den tyske slaktersønnen som oppdaget Priorat ved en tilfeldighet. Der andre så en spansk vinregion i krise ante han muligheter. Dominik jobbet hardere, raskere og smartere enn konkurrentene og grunnla sitt vinhus Terroir al Limit. Friskhet, eleganse og områdepreg kjennetegner vinene hans. Både vinstilen og kvalitetshierarkiet er inspirert av Burgund og han har store ambisjoner både for vinhuset og for regionen.

Luca Roagna Langhe Rosso

Dette er ikke et tips om terrassevin eller slaraffenvin. Har du ikke en matbit tilgjengelig, så ikke tenk på å drikke denne.

Pisco fra Peru

Da polet gjorde en markedsundersøkelse blant brennevinsdrikkerne i 2015 var det særlig tre trekk som beskrev de yngre brennevinsdrikkerne godt: De er mer opptatt av smak, de er mindre merkelojale og de er opptatt av nyheter. I tillegg er de i større grad villige til å utforske nye kombinasjoner og de vil at smaken og råvarene skal ha en historie.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ønsker du å være tidlig ute med å motta siste nytt om arrangementer med vin, mat og mer? Legg inn mailadressen din her. Vi deler bare vinnytt vi tror du ville like å vite om!

Tariquet le Rosé 2016

Denne rosévinen signert Grassabrødrene hos Domaine du Tariquet, er laget på en miks av syrah, cabernet franc, merlot og tannat. Den har duft og smak som av rips, bringebær og urter. I munnen er den frisk, urtepreget og med smak av røde bær. Det enkleste tipset for denne rosévinen og mat er at den passer til til sommermaten, gjerne de rosa som reker og laks. Server denne vinen som terrassevin, til aperitiff og til sommerens salater, grønnsaker og lyst kjøtt eller sjømat. Du finner den på Vinmonopolet i basis kategori 6. Varenr. 4410401 kr 125,-