A.A.Badenhorst Secateurs Rosé 2018

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika. Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet; En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet. Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Jordsmonn

Siden druene er hentet fra mange ulike vinmarker, er det stor variasjon i jordsmonn . Det som går igjen er granitt, leire og skifer.

Druetype

Cinsault 90%, Shiraz 10%

Produksjonsmetode

Håndhøstet, hele klaser presset svært forsiktig med kun 2 timers skallkontakt. Naturlig gjæret i gamle foudre fra 1983 på 4500 liter.

Karakteristikk

Dyprosa. Flott aroma med preg av røde bær, pære, blomster og urter. Ung og saftig, preg av røde bær, blomst og urter, flott ettersmak.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 12,5%
VINMONOPOL 10029701
VECTURA 147238
EPD 5034038
TYPE Rosévin
ÅRGANG 2018
PRIS kr 159,90
VEILEDENDE PRIS kr 132,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris