Crystallum Cuvee Cinema Pinot Noir

Produsent

Crystallum

Om produsenten

Crystallum – Krystallklare viner fra Walker Bay. Som tredje generasjons vinmakere i Finlayson-familien, hoppet brødrene Peter-Allen og Andrew virkelig etter Wirkola innenfor Hemel-en-Aarde. Pappa Finlayson er selve pioneren for pinot noir i området, og guttene hadde store sko å fylle. Etter noen prøvehopp innom arkitekt -& filosofistudier, stiftet brødrene Crystallum Wines i 2007 og produserte sin første vin på 100% sauvignon blanc. Fokuset nå er utelukkende på chardonnay og pinot noir, og vinene har oppnådd en høyere og høyere stjerne lokalt. Crystallum flyr nå også til 20 i stil internasjonalt.

Område

Fra et vilt og avskjermet område med kupert terreng. Her var det tidligere mye vinmark, men de fleste vinmarkene har blitt forlatt da det var hardt og krevende å jobbe i markene her. Det er også svært varmt i området, så de beste druene kommer fra vinmarker opp i høyden.

Jordsmonn

Fra en av de høyestliggende vinmarkene i Hemel-en-Aarde regionen. Vinmarken har høy plantetetthet og er plantet med Dijon-klone fra Burgund. Jordsmonnet er en kombinasjon av leire og skifer

Druetype

Pinot Noir 100%

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig i en kombinasjon av ca 50% hele druer på bunnen av gjæringstanken i stål og 50% med hele drueklaser på toppen med skallkontakt i 28 dager før vinen overføres til videre lagring i eikefat på 225 liter i 11 måneder. 25% av fatene er nye fat.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 14%
VINMONOPOL 10237701
VECTURA 148525
EPD 5242185
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2019
PRIS kr 429,90
VEILEDENDE PRIS kr 348,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris