Solhøi Cider Nothing Compæres

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og laget dem til velsmakende eple bobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Druetype

60% Eple (Gravenstein), 40% pære

Karakteristikk

Nothing ComPÆREs er lavet på 60 procent Gravenstein og 40 procent blandet pærer fra Oslo regionen. Aromatisk og kompleks med duft af hvide blomster, æbler og muskat nød. Tør, frisk og balancerende med en lang saftig afslutning. Et lille touch af volatile syrer øger smags kompleksiteten og gør dette til en sjov cider og bruge i kombination med nynordiske retter.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 7,5%
VINMONOPOL 11881501
VECTURA 155170
EPD 5580121
TYPE Musserende
ÅRGANG 2019
PRIS kr 189,90
VEILEDENDE PRIS kr 151,92
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris