Solhøi Cider Ildkvede

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og laget dem til velsmakende eple bobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Druetype

Eple (Aroma, Gul Richard, Ildkvede)

Karakteristikk

Ildkvede er lavet på 70 procent Aroma fra Ringvold frugt have, 25 procent Gul Richard fra Høvik og 5 procent Ildkvede fra Groruddalen. 24 timers masseration, 12 måneder sur lie og degorgeret høsten 2019. Den har maserert med kirsebær og har en let rødlig farve derfra. Komplekse aromaer af æbler og kvede samt et touch af marsipan. Frisk og frugtigt anslag med lang balancerende afslutning.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 7,5%
VINMONOPOL 11881701
VECTURA 155172
EPD 5580154
TYPE Musserende
ÅRGANG 2018
PRIS kr 184,90
VEILEDENDE PRIS kr 147,92
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris