Om produsenten
Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."
Område
De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang
og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og
råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og laget
dem til velsmakende eple bobler i stedet.
Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født!
Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget.
Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.
Druetype
Eple (Aroma, Santana, Paradise)
Karakteristikk
Flytende solskinn er lavet på 45 procent Aroma fra Ringvold frugthave, 45 procent Santana fra Borgebund gård og 10 procent Paradisæbler fra Dyre gård. Tør frisk og frugtig cider med 24 timers maseration. Aromatisk balancerende afslutning med flotte kremende bobler.