Solhøi Cider Flytende solskinn

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og laget dem til velsmakende eple bobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Druetype

Eple (Aroma, Santana, Paradise)

Karakteristikk

Flytende solskinn er lavet på 45 procent Aroma fra Ringvold frugthave, 45 procent Santana fra Borgebund gård og 10 procent Paradisæbler fra Dyre gård. Tør frisk og frugtig cider med 24 timers maseration. Aromatisk balancerende afslutning med flotte kremende bobler.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 7%
VINMONOPOL 11881801
VECTURA 155173
EPD 5580071
TYPE Musserende
ÅRGANG 2018
PRIS kr 179,90
VEILEDENDE PRIS kr 143,92
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris