Solhøi Cider Aromia 2018

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og laget dem til velsmakende eple bobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Druetype

Eplemost, aronia bær

Karakteristikk

Villgjeret sider, laget på 100 % Aroma epler. Sideren har maserert med aroniabær på vinfat i 6 måneder. Intet annet tilsatt, eller tatt fra.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 6,5%
VINMONOPOL 12121201
VECTURA 155876
EPD 5666540
TYPE Musserende
ÅRGANG 2018
PRIS kr 184,90
VEILEDENDE PRIS kr 155,92
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris