Casa Emma Chianti Classico 2018

Produsent

Casa Emma

Om produsenten

Casa Emma er en historisk og vakker eiendom oppkalt etter den kvinnelige pioneren Fiorella “ Emma ” Lepri som uten familiens kjennskap kjøpte eiendommen i 1969. Vingården ligger i den vestre delen av Chianti Classico delen, nærmere bestemt i sub-sonene Barberino Val d’Elsa og Tavarnelle Val di Pesa. Her dyrker de 35 hektar med druer i tillegg til tre hektar med oliven. Vinmarkene ligger på rundt 400 moh og sørger for kjølig aromatisk fruktkarakter med flott parfyme. Casa Emma jobber økologisk og vil være sertifisert fra 2020 årgangen. I tillegg til høyt miljøfokus jobber de med et spennende enkeltvinmarksprosjekt der gjess sørger for balanse i vinmarken - uten bruk av noen som helst form for kjemikalier.

Område

Chianti Classico strekker seg over 14 kommuner og ni sub-soner. Den vestlige delen som Casa Emma ligger i har kjøligere somre og mildere vintre, i tillegg ligger markene høyt og er påvirket av mistralen. Jordsmonnet er sammensatt med en miks av kalkholdig leire, sand, stein, galestro (skifer) og mergel. Disse faktorene gir en lang vekstsesong med flott delikat modning som ofte gir svært delikate viner.

Jordsmonn

Fra platå på rundt 420 moh. hvor druene dyrkes i skråninger. Her er det mest kalkholdig stein, med innslag av grus og leire. Stokkenen er på mellom 13 -22 år. Vinmarkene dyrkes økologisk.

Druetype

Sangiovese 90%, Malvasia 5%, Canaiolo 5%

Produksjonsmetode

Håndhøstet, spontanfermentert i ståltanker, modnet i 12 md i medium store fat.

Karakteristikk

Dyp mørk rød ungdommelig farge. Svært tiltalende duft av røde, mørke bær, blomster urter og mineraler, med hint av krydder. Svært flott anslag i munnen med saftig sangiovesefrukt, kirsebær, hint av moreller og skogsbær. Flotte delikate tanniner i lang frisk avslutning. Nydelig til kalv og lettere lammeretter, ikke minst pasta med ragu og pizza! Drikk i dag eller lagre i inntil 7 år fra årgang.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 13,5%
VINMONOPOL 12343301
VECTURA 156400
EPD
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2018
PRIS kr 239,90
VEILEDENDE PRIS kr 196,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris