A.A. Badenhorst Secateurs Red Blend Bib

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika. Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet; En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 70 hektar med stort sett eldre, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet. Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre. Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Jordsmonn

Alle druene kommer fra egne vinmarker i Kalmoesfontein som ligger på nordsiden av Paardeberg-fjellet. Nær vineriet er forskjellige druetyper plantet om hverandre på granittholdig jordsmonn, noe på skifer og leire. Alle vokser som frittstående uirrigerte planter.

Druetype

Shiraz 57%, Cinsault 20%, Grenache 15%, Tinta Barroca 5%, Chenin Blanc 3%

Produksjonsmetode

Druene håndhøstes. Delvis avstilking og delvis hele drueklaser spontangjæres i betongkar og store brukte fat med ca 2 ukers maserasjon, modnet i store 50 hl fat og betongtanker i ca 4 mnd. Tappes med minimal filtrering.

Karakteristikk

Flott burgunderrød farge. Vinen er lett parfymert med røde og mørke bær, blomster og pepper. I munnen viser den veldig frisk og flott moden rødbærsfruktighet, med fin friskhet og modne tanniner. Saftig og fast på en gang. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, fugl eller krydret mat.

VOLUM 225,0 cl
ALKOHOL 12,5%
VINMONOPOL 13480906
VECTURA 158631
EPD
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2021
PRIS kr 359,90
VEILEDENDE PRIS kr 287,92
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris