A.A. Badenhorst The Curator Red Blend

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika. Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet; En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet. Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre. Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Jordsmonn

Druene er hentet fra to ulike vinmarker og består hovedsakelig av granitt som druene trives på.

Druetype

Grenache 100%

Produksjonsmetode

Håndhøstet, spontangjæret med noe hele klaser, modnet i betong.

Karakteristikk

Vin på boks - med flott duft av røde og mørke bær , blå blomster hint av urter. Smaker av frisk sødmefull frukt i retning jordbær, bringebær og kirsebær. Dette er en lettdrikkelig og anvendelig vin som passer til alt fra pizza og pasta, kylling og rødt kjøtt. Topp å ha med på piknik! - Nyt lett avkjølt.

VOLUM 25,0 cl
ALKOHOL 13%
VINMONOPOL 13628804
VECTURA 158849
EPD
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2021
PRIS kr 59,70
VEILEDENDE PRIS kr 63,43
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris