Zorzal Terroir Único Malbec 2018

Om produsenten

Vinhuset Zorzal holder til ved foten av Andesfjellene i 1350 meters høyde, i regiogen Gualtallary, like utenfor byen Tupungato, Mendoza. Zorzal ble etablert av brødrene Gerard, Matias og vinmakeren Juan Pablo Michelini sammen med investorer. De lanserte sin første årgang i 2008 og har på få år blitt en markant produsent i Argentina og er kjent for sin eksperimenteringsvilje og naturlige filosofi. Eiendommen er på nærmere 70 hektar og besitter noen av de høyeste beliggende vinmarkene i Mendoza. Høyden bringer lavere temperaturer og dermed lengre modningstid for druene distriktet Mendoza i Argentina. Her oppe i høyden er dagene varme, nettene kalde og klimaet tørt. Det gir smaksrike viner med stor friskhet. Zorzal lager vinene på mest mulig naturlig måte uten unødige inngrep i prosessene, verken i vinmark eller kjeller.

Område

Gualtallary er et fantastisk vinområde beliggende i den vester delen av Mendoza, ved foten av Andes fjellene. Vinmarkene ligger på mellom 1200-1600 moh og her er jordsmonnet alluvialt, sandholdig med en del elveavsetninger med store kalkforekomster.

Jordsmonn

Fra Gualtallary, Tupungato, på 1.350 moh på sand, stein og kalkholdig jordsmonn.

Druetype

Malbec 100%

Produksjonsmetode

Håndhøstet på tre ulike stadier avhengig av høydemeter og jordsmonn, avstilket, kaldmaserasjon utføres før spontan alkoholgæring i betongtanker på max 28°C. De tre elemente blendes før modning i betongtanker i 6 mnd.

Karakteristikk

Dyp mørk rød. Flott duft av røde og mørke bær, fiol og urter. Frisk og flott munnfølelse med fin fylde, modne men faste tanniner med ganske kompleks smak av røde og mørke bær, plomme, krekling og urter. Lang flott avslutning. Flott vin til det meste av rødt kjøtt, vilt, grillmat og svinekjøtt. Drikker godt i dag men kan fint lagres i 4 år etter årgang.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 13,5%
VINMONOPOL 2156901
VECTURA 143833
EPD 4735841
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2018
PRIS kr 169,90
VEILEDENDE PRIS kr 140,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris